Anne Frank Huis verwelkomt eerstejaars UvA-studenten

Normal central hall anne frank house  with visitors  2  copyright anne frank house  photographer cris toala olivar 7313
Afbeelding: Anne Frank Huis

Vanavond opent het Anne Frank Huis zijn deuren speciaal voor eerstejaars studenten aan de Universiteit van Amsterdam. De studenten krijgen gratis toegang tot het museum.

Deze week maken de nieuwbakken UvA-studenten kennis met hun universiteit, medestudenten en met hun stad. Een bezoek aan het Anne Frank Huis maakt deel daarvan uit. Speciaal voor deze studenten opent het museum vanavond zijn deuren. Ook een aantal andere musea doen mee aan de UvA’s Night at the Museum.

Jonge bezoekers

Vanuit de hele wereld komen mensen naar het Anne Frank Huis, de plek waar Anne Frank ondergedoken zat en haar dagboek schreef. Een bijzondere plek, in feite een lege plek, die herinnert aan Anne Frank en de miljoenen slachtoffers van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de ruim 1,2 miljoen bezoekers per jaar komt circa 90% uit het buitenland en circa 10% uit Nederland. Ruim de helft van de bezoekers is jonger dan 30 jaar.

Nederlanders

De Anne Frank Stichting vindt het belangrijk dat Nederlanders het Anne Frank Huis bezoeken en stilstaan bij deze plek en deze geschiedenis. Tijdens de komende herfstvakantie bieden we speciale familieprogramma’s aan Nederlanders en in november bieden we speciale (en gratis) avonden aan Amsterdammers. Daarnaast ontvangen we jaarlijks zo’n 500 Nederlandse schoolgroepen, uit het basis- en voortgezet onderwijs, voor een educatief programma en museumbezoek. 

Online kaarten

Het Anne Frank Huis is alleen toegankelijk met een online ticket met tijdslot via de website www.annefrank.org. De vraag naar kaarten is vaak groter dan het aanbod. We raden mensen daarom aan om hun bezoek aan het Anne Frank Huis te plannen. 80% van de kaartjes wordt precies twee maanden van tevoren om 12.00 uur vrijgegeven, 20% op de dag zelf om 9.00 uur.

Dit artikel verscheen eerst op Mokum.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief