ARTIS is vanaf 13 mei open voor leden

Normal olifant
Afbeelding: ARTIS, Ronald van Weeren

ARTIS zal vanaf woensdag 13 mei gefaseerd opengaan. Als eerste kunnen de leden van ARTIS het park weer bezoeken. De beslissing is genomen in navolging van de versoepeling van de maatregelen rondom het coronavirus die de Rijksoverheid afgelopen week heeft aangekondigd en in nauw overleg met de gemeente Amsterdam. ARTIS heeft de heropening uitvoerig voorbereid en nodige maatregelen getroffen. Zo kunnen mensen weer een ontspannen, veilig en leerzaam bezoek brengen aan het park.

Vermijd het OV

De Gemeente Amsterdam en Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland hebben ARTIS toestemming gegeven open te gaan voor Amsterdamse leden, om zoveel mogelijk druk op het regionaal en lokaal openbaar vervoer te voorkomen. Alle leden wordt dan ook uitdrukkelijk verzocht lopend, fietsend of met de auto naar ARTIS te komen.

Online reserveren en andere maatregelen

Voorafgaand aan het bezoek moet er een online reservering van een starttijd gemaakt worden op www.artis.nl. Per dag wordt een maximaal aantal leden toegelaten tot het park. De binnenverblijven, doorloopverblijven, het Planetarium en Micropia blijven voorlopig gesloten, er zijn extra hygiënemaatregelen getroffen in het park en er wordt een route aanbevolen om anderhalve meter afstand te kunnen houden en kruisverkeer te voorkomen.

ARTIS is er klaar voor

Het ARTIS-Park en microbenmuseum Micropia sloten hun deuren op 16 maart in verband met het coronavirus. De instructie van de overheid is inmiddels aangepast van “Blijf zoveel mogelijk thuis” naar “Vermijd drukte”. “Het ARTIS-Park, als groene oase in het hart van Amsterdam, bevindt zich in de buitenlucht en met alle nodige maatregelen die we hebben getroffen, kunnen we mensen weer een ontspannen, veilig en leerzaam bezoek bieden. We staan te popelen om onze leden, en hopelijk binnenkort ook weer dagbezoekers, te kunnen ontvangen voor een mooie wandeling en om te genieten van de natuur, midden in de stad, ” aldus Suzanne Brinkman, Manager Publiek en Beleving bij ARTIS.

Dit artikel verscheen eerst op Mokum.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief