Stichting Braive trapt scholenprogramma Braive@school af op Amsterdamse school

Normal unnamed
Afbeelding: Stichting Braive

Stichting Braive, de stichting die zich inzet voor de mentale gezondheid van jongeren, trapt haar scholenprogramma af. Met dit programma leren jongeren op de middelbare school om te gaan met stress, emoties en elkaar, waardoor hun mentale weerbaarheid sterker zal worden. Het eerste programma gaat morgen, donderdag 1 juli, van start op het Marcanti College in Amsterdam West.

Braive oprichtster Marina Broeva, eerder genomineerd voor Amsterdammer van het jaar, weet als geen ander hoe belangrijk mentale gezondheid is. Ze heeft helaas zelf van dichtbij moeten meemaken hoe erg de consequenties van mentale problemen kunnen zijn. Broeva vond dat hier actie ondernomen kon worden, en richtte stichting Braive op.

Middels een speciaal ontworpen scholenprogramma, dat donderdag 1 juli voor de eerste keer van start gaat op het Marcanti college hoopt ze jongeren een sterkere mentale basis mee te kunnen geven, waardoor psychische problemen kunnen worden voorkomen. Op 6 juli zal ook Het 4e Gymnasium in Amsterdam kennismaken met Braive@school.

Na afloop van het programma beschikken de jongeren over meer basiskennis over mentale gezondheid, kunnen ze emoties en stress herkennen, leren ze praten over hun gevoel en verbinding te zoeken met anderen, kennen ze praktische tools om in te zetten als ze even niet lekker in hun vel zitten en weten ze bovendien de weg naar hulp te vinden.

Braive sluit middels het scholenprogramma samen met de twee Amsterdamse scholen dit bijzondere schooljaar af. De stichting hoopt het komende schooljaar in samenwerking met meer scholen jongeren te inspireren en te helpen.

Meer informatie over Braive en het scholenprogramma is te vinden op Braive.one.

Dit artikel verscheen eerst op Mokum.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief