Omgevingsvisie ‘Middelburg2050’ in Schouwburg

Normal economie beeldverslag
Afbeelding: Gemeente Middelburg

Hoe ziet Middelburg er in 2050 uit? Dat beeld schetsen we met elkaar in de zogenaamde ‘Omgevingsvisie’. Op maandag 12 juli (15.00-21.00 uur) en op dinsdag 13 juli (12.00-21.00 uur) nodigt de gemeente inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden uit in de Stadsschouwburg aan het Molenwater. U kunt daar toekomstschetsen van Middelburg zien, erover in gesprek gaan en van uw opmerkingen voorzien. De schetsen gaan over vijf grote opgaven waar onze gemeente voor staat.

De schetsen verbeelden hoe we in Middelburg in 2050 zouden kunnen wonen, werken, samenleven, hoe natuur en landschap er dan uitzien en hoe we omgaan met klimaatverandering en energievraagstukken. Bij elk van de vijf thema’s kunt in gesprek gaan met medewerkers en specialisten van de gemeente. Uw reactie is belangrijk, want met uw opmerkingen en aanvullingen verrijken we de toekomstbeelden.

Denk mee!

De gemeente baseert toekomstige keuzes en beslissingen over onze leefomgeving op de Omgevingsvisie. Door nu mee te denken krijgt u invloed op de toekomst van uzelf en van uw (klein)kinderen. De volgende stap om te komen tot de visie zijn verschillende scenario’s met heldere keuzes. Die legt de gemeente ook weer aan de inwoners voor en uiteindelijk kiest de gemeenteraad volgend jaar voor een ontwikkelrichting. Op het platform doemee.middelburgers.nl kunt u de totstandkoming van de Omgevingsvisie goed volgen. Neem eens een kijkje en schrijf uzelf in.

We mogen weer bij elkaar komen en we verheugen ons erop u op 12 of 13 juli in de Schouwburg te zien. Vanzelfsprekend houden we rekening met de dan geldende coronamaatregelen. U bent van harte welkom!

Dit artikel verscheen eerst op MiddelburgActueel.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief