The Great Communicators komen naar Simplon

Normal unnamed  1
Afbeelding: The Great Communicators

Ze zijn terug van weggeweest: The Great Communicators komen in november naar Simplon! Het zijn vier lange jaren geweest, maar soms moet je alles afbreken om de toekomst van de band te redden. Met nieuwe zangeres Linda van Leeuwen heeft de band een nieuwe, groovy sound gekregen. Op het aanstaande album ‘The Endless Haze’ is een onverwoestbare band te horen, een band die zich sterker voelt dan ooit.

The Great Communicators hebben al behoorlijk wat successen geboekt. Ze gingen in 2014 vliegend van start met hun debuut-EP ‘Bide Your Time’, waarmee ze de Popronde hebben bestormd. In 2016 verscheen hun eerste album, ‘Lucky Horse’. Er volgden shows op Noorderslag, Down The Rabbit Hole en in de Ziggo Dome als support voor Kensington. De ronkende machine kwam krakend tot stilstand toen het frontman Arend Dijkstra niet lukte om snel nieuw materiaal te schrijven. De platenmaatschappij, boeker en manager haakten af en ineens stond de band er alleen voor.

De onrust van de afgelopen jaren heeft de band tijdens de opnames in een broeierig album gegoten. In elke noot is de teleurstelling, het optimisme, de twijfel en de hoop voelbaar. In ‘The Endless Haze’ zijn invloeden van Beck, Arcade Fire en LCD Soundsystem te herkennen. Bij elkaar gehouden door stuwende drum- en baspartijen, die de messcherpe gitaren en swingende percussie de ruimte bieden om te schitteren. Voorproefjes zijn al te beluisteren op de singles ‘Round The Bend’ en ‘Our Days’. Ook live laat de band zien wat ze in petto hebben, met frisse muziek die tegelijkertijd zwoel, maar toch luchtig klinkt.

The Great Communicators
Zaterdag 27 november 2021
Deuren open: 20:00 uur / Aanvang: 20:45 uur
Ticket: €10,-

Dit artikel verscheen eerst op Stadjer.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief