Lekker, makkelijk en gezond koken met het kookboek 'Samen koken in het Westerkwartier’

Normal kookboek samen koken in het westerkwartier
Afbeelding: Gemeente Westerkwartier

Wil jij lekker, makkelijk en gezond koken, maar weet je niet goed hoe? Vind je het lastig om iedere keer wat anders op tafel te zetten? Weet je niet wat je met bepaalde producten kunt maken? Haal ideeën uit het kookboek ‘’Samen koken in het Westerkwartier – lekker, eenvoudig en voor iedereen’’. Het kookboek is in eenvoudige taal geschreven, zodat het voor iedereen te begrijpen is.

Waarom dit kookboek?

Het kookboek is onderdeel van het innovatieve project 'Samen koken in Westerkwartier'. Doel is om inwoners van de gemeente Westerkwartier te ondersteunen op het gebied van lekkere en gezonde voeding. Met weinig en verse producten kun je een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten.

Wethouder Elly Pastoor: “ Het kookboek en de Facebookpagina vind ik geweldige initiatieven. Koken is op deze manier eenvoudig, gezond en leuk. Als je het samen doet verbindt het ook nog eens mensen met elkaar.”

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: "Betaalbaar, lekker én gezond eten kan goed samengaan. Wie zich gezond voelt kan actief meedoen in de maatschappij. Dat is goed voor de leefbaarheid."

Wat voor recepten staan in het kookboek?

Je vindt in dit kookboek recepten per seizoen: lente, zomer, winter, herfst. Bij elk recept is aangegeven of het gaat om ontbijt, tussendoortje, lunch of avondeten. Ook zie je voor hoeveel personen het is. Maak de recepten volgens de beschreven stappen in het kookboek.

Verspreiding

Het kookboek wordt binnenkort verspreid onder de deelnemers van Humanitas Westerkwartier en mensen die gebruik maken van de Voedselbank Westerkwartier. De deelnemers van het Taalhuis Westerkwartier ontvangen het kookboek begin september in de week van Lezen en Schrijven.

Daarnaast is het kookboek is voor €4,95 te koop bij de volgende lokale boekenwinkels:

  • Primera Marum
  • Bruna Leek
  • Daan Nijman Roden
  • Boekenkantoor Schoelier in Zuidhorn

Wie heeft het kookboek gemaakt?

Het kookboek is tot stand gekomen in een samenwerking met Healthy Ageing Network Northern Netherlands, Voedselbank Westerkwartier, Humanitas Westerkwartier, Taalhuis Westerkwartier, Gemeente Westerkwartier, Provincie Groningen, Sociaal Werk De Schans, Fernande Riemens-Hofhuis/Love2cook, Academie Minerva, Scholma Print & Media en een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Dit artikel verscheen eerst op Westerkwartiertje.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief