Arnhem verandert in een gigantische bioscoop tijdens de kortste nacht van het jaar

Normal afro audience auditorium 1900339
Afbeelding: Pexels

Op vrijdag 21 juni transformeren de witte muren van Arnhem tot een gigantische bioscoop voor korte films. Go Short presenteert deze avond tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht de gratis filmwandeling Off the Walls door het centrum van Arnhem. Na zonsondergang loop je met een grote groep langs bijzondere plekken. Hier worden de beste korte films van de laatste tijd geprojecteerd op muren. Naast deze filmwandeling zijn er in Focus Filmtheater andere filmprogramma’s en een spetterend eindfeest te bezoeken tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht.

Off The Walls

Zwerf mee door de stad tijdens een geheimzinnige en originele tocht. Hoe dat werkt? We vertonen een korte film op een lichte muur en wanneer de film is afgelopen pakt onze crew snel alle apparatuur in. Op de bakfiets racen zij naar de volgende locatie. Het publiek loopt rustig naar de volgende plek om te genieten van een nieuwe vertoning. Zo zie je verschillende vette films op eigenzinnige locaties. Off The Walls Arnhem is gratis en start om 22.06 uur als de zon ondergaat en de kortste nacht begint. Mensen Zeggen Dingen verzorgt de opening van Off the Walls. De wandeling eindigt bij BAR.DE.GROEN waar mogelijkheid is voor een borrel. Stuur ons een bericht als je Off the Walls wilt bezoeken en ontvang de startlocatie via Whatsapp.

Off the Walls is een productie van Go Short en Deep End Film. Voor deze bijzondere editie in Arnhem bundelen Go Short en Deep End Film haar krachten met partners Museum Arnhem, Humanoid, BAR.DE.GROEN en FDFA.

Filmfestival van de Kortste Nacht

Go Short viert op 21 en 22 juni samen met Gelders DOEK en Focus Filmtheater de kortste nacht van het jaar met het Filmfestival van de Kortste Nacht. Het festival brengt de korte film naar Arnhem en biedt een nieuw, professioneel platform voor filmtalent uit de regio. Makers en publiek komen samen tijdens de verschillende filmprogramma’s. Op vrijdagavond 21 juni en zaterdag 22 juni zie je de beste shorts in Focus Filmtheater in Arnhem en wordt het Gouden Hert uitgereikt aan de beste Gelderse film. Van Oscarfilms tot komedie en van Gelders talent tot animatie: alles komt voorbij. Ook buiten de filmzalen vinden er evenementen plaats, zoals Off the Walls op vrijdagavond en het feest Dagschotel x De Kortste Nacht – Movie Bites & Other Delights op zaterdagavond in Focus. Go Short steunt daarnaast het Gelders filmklimaat met de Gelderland Film Pitch. Hierbij maken drie regionale filmprojecten kans op ieder een intensief begeleidingstraject én een startbudget van € 5000,- en een aanvullend budget van € 1500,- van Omroep Gelderland om een korte film te realiseren.

Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, BNG Cultuurfonds en Omroep Gelderland.

Meer over Go Short

Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al meer dan 10 jaar zet Go Short zich in om jonge talentvolle filmmakers een podium te bieden waarop ze zich ontwikkelen, een netwerk opbouwen en hun films aan een breed publiek tonen. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat ieder jaar begin april plaatsvindt (in 2020 van 1 t/m 5 april) en zo’n 19.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards.

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief