Bezoek de Fokker tentoonstelling vanaf nu online in Museum Huis Doorn!

Normal fokker website
De afgelopen weken is er bij Museum Huis Doorn hard gewerkt aan een uitbreiding van de online toegankelijkheid. Dit resulteert nu in onze eerste digitale expositie! De tentoonstelling Fokker! Onbegrensd in leven en werk is gedigitaliseerd als 360° online tour.
 
In de zaal wordt je begroet door het geluid van ronkende motoren en beleef je het verleden door middel van vliegtuigmodellen, muziek, film en een vliegsimulator. Er is in de 360° tour extra achtergrondinformatie te vinden die niet in de fysieke tentoonstelling is verwerkt. Zo kan je bijvoorbeeld luisteren naar het ELTA vlieglied dat in 1919 speciaal voor de ‘Eerste luchtvaart tentoonstelling Amsterdam’ is geschreven.
 
Bij de kassa van het paviljoen is er de mogelijkheid om een blijk van waardering voor de tentoonstelling kenbaar te maken door middel van een donatie. Zo steun je Museum Huis Doorn in deze moeilijke periode.
 
Over de tentoonstelling
Honderd jaar geleden herstelt de wereld van een vier jaar durende wereldoorlog met miljoenen slachtoffers. De tentoonstelling Fokker! gaat over twee mensen die de impact van die oorlog op verschillende manieren hebben verwerkt; vliegtuigpionier Anthony Fokker en Wilhelm II, de gevallen Duitse keizer. Uitgelicht wordt het grenzeloze en avontuurlijke leven van Anthony: van een jongen die op de middelbare school mislukt maar uitgroeit tot een succesvol Duits wapenindustrieel in ‘14-‘18. De Duitse nederlaag staat een succesvolle vervolg-carrière van Fokker echter niet in de weg. In de roerige jaren twintig bouwt hij zijn vliegtuigimperium uit tot het belangrijkste ter wereld.
 
De tentoonstelling belicht de verrassende parallellen tussen keizer en luchtvaartpionier; beide in 1918 - 1919 uitgeweken naar Nederland, beide gevolgd door treinwagons met bezittingen, beide genoemd in het Verdrag van Versailles.
 
Bezoek de tentoonstelling op huisdoorn.anticipate.nl of www.huisdoorn.nl.
 
Museum Huis Doorn
Museum Huis Doorn is het voormalige ballingsoord van de laatste Duitse keizer Wilhelm II, die na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog naar het neutrale Nederland vlucht. De inrichting van het huis verkeert nog in authentieke staat en geeft samen met de kunstcollectie een beeld van hofcultuur in ballingschap.
Dit artikel verscheen eerst op Heuvelrug.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief