Creatief en kunstzinnig Zuid-Holland toont talent tijdens Maand van de Amateurkunst: iktoon

Normal 260

Ruim 6,4 miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst en ook in Zuid-Holland barst het van creatief en kunstzinnig talent. Vanaf 1 juni tonen deze amateurkunstenaars voor de vierde keer hun kunsten tijdens de landelijke campagne ‘iktoon – kunst van iedereen’. Zuid-Holland vormt de hele maand juni een podium waar uiteenlopende kunstdisciplines te bewonderen zijn en waar je uitgenodigd bent om mee te doen. Van een jazz-blues-funk-soulfestival in Rotterdam tot een open repetitie van toneelvereniging Durf in Den Haag. En leerlingen van de jeugdtheaterschool ToBe in Dordrecht halen alles uit de kast in hun eindvoorstelling.

Tijdens de iktoon-maand in Zuid-Holland hoeft niemand zich te vervelen, voor iedereen zit er wel wat tussen.

Gorinchem

Op 22 juni brengt het regionale koor Da Capo een veelzijdig repertoire van licht klassieke muziek, musical, populaire songs en pop. In de Johanneskerk geven zij een zomerconcert met medewerking van een aantal koren uit de regio. De muziek vraagt erom om mee te zingen.

Wie verrast wil worden door uiteenlopend creatief talent (denk aan dans, zang, beeld en toneel) moet op 28 juni in Gorinchem zijn. Multifunctioneel centrum De Luisterpost houdt dan een ‘open podium’ waarbij iedereen welkom is om deel te nemen en zijn creatieve kunsten te tonen.

Dordrecht

Kun jij niet stil blijven zitten op spannende volksmuziek? Dan moet je op 18 juni in Dordrecht zijn. Leerlingen van cultuurcentrum ToBe spelen samen met gastmusici liedjes uit de vier windstreken van Anatolië, met uit iedere streek een eigen muziekstijl.

Benieuwd wat er nog meer in Zuid-Holland te doen is tijdens de Maand van de Amateurkunst? Bekijk het volledige programma op iktoon.nl.

Over iktoon

Van vrijdag 1 juni tot en met zaterdag 30 juni 2019 organiseren tienduizenden kunstenaars en creatievelingen, verspreid over circa 130 gemeenten in Nederland, voorstellingen, workshops, exposities, kunstmarkten, openbare repetities en open dagen onder de vlag van iktoon. Verenigingen en amateurkunstenaars tonen wat ze in huis hebben en stimuleren anderen om mee te doen. Want kunst is van iedereen en moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Kijk voor meer informatie op www.iktoon.nl / www.facebook.com/iktoon / www.instagram.com/iktoon2019

Dit artikel verscheen eerst op Den-Haag.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief