Het Festival Oude Muziek Utrecht 2019 is begonnen

Normal larisa birta slbocnlwnha unsplash
Afbeelding: Larisa Birta
Het Festival Oude Muziek Utrecht 2019 is zojuist feestelijk van start gegaan met een muzikale rondgang door de verschillende zalen van TivoliVredenburg. Tijdens deze Passeggiata napoletana krijgt het publiek een voorproefje van alles wat het Festival Oude Muziek, het grootste oudemuziekfestival ter wereld, dit jaar te bieden heeft.

De komende negen dagen organiseert het Festival Oude Muziek Utrecht meer dan 200 concerten, lezingen, gesprekken en masterclasses. In het oog springende projecten zijn een concert in surround sound door Cantar Lontano en artist in residence Marco Mencoboni, en Pergolesi’s mini-opera Il Ciarlatano – een bonte voorstelling met een omgebouwde Piaggio-driewieler als podium, die ook als pop-up opera op verrassende plekken in Utrecht zal opduiken.
 
Wereldsterren als Jordi Savall, Christina Pluhar, Dietrich Henschel en Marco Beasley maken hun opwachting, en de Napolitaanse actrice Cristina Donadio, Scianel uit de Italiaanse hitserie Gomorra, is het hele festival aanwezig. De 68 gratis toegankelijke fringeconcerten op bijzondere locaties in de binnenstad en wijken van Utrecht functioneren als springplank voor jong talent.

Het Festival Oude Muziek Utrecht vindt dit jaar plaats van 23 augustus tot en met 1 september. Het thema van deze 38ste editie is Napoli ­– de vergeten hoofdstad van de muziek. Bekijk het volledige programma op oudemuziek.nl
Dit artikel verscheen eerst op Domstad.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief