Folky singer/songwriter Kaia Kater komt naar VERA

Normal kaia kater
Afbeelding: Kaia Kater

Na een prachtig optreden vorig jaar mei (met een zeer verdienstelijke top 20 - notering in de Poll ter gevolg) komt de Canadese singer-songwriter Kaia Kater terug naar Vera. Vooralsnog met haar laatste album 'Grenades' op zak, maar er komt nieuw werk aan, waarvan je ongetwijfeld veel langs zult horen komen.

Kaia Kater groeide op tussen twee muzikale werelden. Haar familie was diep geworteld in de folkmuziek maar zelf bracht ze veel tijd door in West Virginia waar ze in aanraking kwam met ‘Appalachian music’. Kenmerkend voor deze stroming zijn de banjo als hoofdinstrument, gemixt met Schotse en Afrikaanse invloeden. Geïnspireerd door verschillende plekken weet Kaia Katers zo gezegd een uitzonderlijk geluid te produceren dat zowel modern als klassiek klinkt.

Op haar laatste album ‘Grenades’ is Kaia Kater een andere weg ingeslagen, waarbij ze put uit nieuwe sounds en muziekstijlen. Haar virtuoze banjo techniek, diepe stem en indrukwekkend mooie liedjes zijn ook niet onopgemerkt gebleven in de rest van de wereld.

Dit artikel verscheen eerst op Stadjer.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief