Grand Theatre roept Groninger schrijvers op om hun les in de liefde te delen in show van theatergezelschap De Nwe Tijd

Normal grand2 knelis 1 6612
Afbeelding: Knelis

Op vrijdag 24 januari komt het theatergezelschap De Nwe tijd naar Grand Theatre met hun beproefde concept Maandagavond on Tour. Met Valentijn in het vooruitzicht staat deze ‘literaire stand-up show’ in het teken van de liefde. Daarom roept Grand Theatre enthousiaste schrijvers op om een tekst in te zenden gebaseerd op hun les in de liefde. De winnaar mag voordragen in de show waarin ook Groninger schrijver en P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff is uitgenodigd als speciale gast.

Schrijfopdracht rondom les in de liefde

In de befaamde literaire show Maandagavond on Tour spreken theatermakers Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Kasper Schellingerhout van De Nwe Tijd over wat hen recentelijk heeft geraakt in het nieuws, hun leven en het universum. Groninger dichter en schrijver Tonnus Oosterhoff schuift op uitnodiging van De Nwe Tijd aan als speciale gast. De avond staat ditmaal in het teken van de liefde en daarom roept Grand Theatre, samen met De Nwe Tijd en Schrijvervakschool Groningen, enthousiaste schrijvers op om een tekst te schrijven gebaseerd op de vraag welke les ze hebben geleerd in de liefde. De winnaar wordt uitgenodigd om op 24 januari zijn of haar tekst voor te dragen. Geïnteresseerden kunnen hun tekst inzenden tot en met 13 januari en vinden op de website van Grand Theatre meer informatie.

Na drie seizoenen succes in eigen huis in Antwerpen gaat theatergezelschap De Nwe Tijd nu ‘on tour’ met deze avond vol persoonlijke ontboezemingen, politieke statements, literatuur, comedy en de ongedwongenheid van een goed gesprek.

Dit artikel verscheen eerst op Stadjer.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief