Gronings collectief ZUHAUSE presenteert debuutalbum Eliën in Grand Theatre

Normal grand2 knelis 1 6612
Afbeelding: Knelis

Kunstenaarscollectief ZUHAUSE presenteert op zaterdag 25 januari het debuutalbum ALL van collectieflid Eliën (Élénie Wagner) in Grand Theatre. De zangeres liet zich voor dit nieuwe album inspireren door een reis van ruim 14.000 kilometer dwars door Europa in de gele camper UFO. ZUHAUSE gaat voor dit concert een bijzondere samenwerking aan met het Noord Nederlands Orkest.

ALL: 12 nummers, geschreven in 12 landen, over honderden Europeanen

In 2019 maakten zangeres Eliën (Élénie Wagner) en haar kunstenaarscollectief ZUHAUSE een reis door 12 Europese landen. Op zoek naar andersdenkenden van dit werelddeel: kunstenaars, politici, boeren, activisten, immigranten en oer-inwoners. Van het Peloponnesos schiereiland in Zuid-Griekenland tot het noordelijkste puntje van Lapland zochten ze contact en gingen in gesprek met inwoners.

Ze keerden terug met een bak aan inspiratie, die onder andere resulteerde in het debuutalbum van Eliën: ALL. Het album bestaat uit 12 nummers en is een mix van indie-elektronische en poëtische popmuziek. Tijdens de plaatpresentatie op 25 januari in Grand Theatre wordt Eliën bijgestaan door 8 leden van het Noord Nederlands Orkest. Gijs Philip van Schaik maakte speciaal voor dit project een zestal arrangementen, in nauwe samenwerking met Élénie Wagner.

Dit artikel verscheen eerst op Stadjer.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief