Heavy metal band Vortex viert 40-jarig bestaan in VERA op 4 oktober

Normal 720d34cf b4ad 4063 af70 d6021738be40

Het N.W.O.B.H.M. geïnspireerde Vortex is nooit echt weggeweest, al vanaf 1979 schrijven ze geschiedenis in de metal scene. In de jaren '80 bracht Vortex 5 democassettes uit, stond op 2 verzamelelpees 'Heavy metal Holland deel II' uit 1982 en 'Dutch Steel' uit 1984 en bracht zelf ook 2 elpees uit genaamd 'Metal Bats' uit 1985 en 'Open The Gate' uit 1986. Van de titeltrack 'Open The Gate' werd een videoclip gemaakt, die diverse malen op Sky Channel en later op MTV te zien was. De elpees van Vortex blijken over de jaren ware collector’s items te zijn geworden. Met groots opgezette shows is deze cultband nog steeds een graag geziene gast. In september dit jaar verschijnt er een nieuw album, getiteld ‘Them Witches’, met 10 nummers.

Picture is één van de meest iconische hardrock bands uit Nederland en bestaat evenals Vortex 40 jaar! De band heeft sinds 1979 wereldwijd zeven albums weten uit te brengen en daarnaast extensief getourd met AC/DC, Saxon, Ted Nugent, Rose Tattoo and April Wine, het moge duidelijk zijn dat de iconische reputatie welverdiend is. In veel landen hebben ze een sterke cult-status en de reünie in 2008 kwam dan ook als een aangename verrassing. Anno 2019 is de band sterker en gemotiveerder dan ooit tevoren. Een nieuw album is in de maak en zal dit jaar uitkomen.

Het Friese Angelic Forces laat invloeden horen van heavy metal van de jaren '80, maar voegen hier een eigen twist aan toe. In 2018 maakten ze officieel hun entree in de metal scene met de release van de gelijknamige EP. De muziek is straight forward, krachtig en heavy en dit zal live vertalen naar een energiek optreden!

Dit artikel verscheen eerst op Stadjer.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief