Indie-rockers Jeffrey Lewis & The Voltage met support Nele Needs a Holiday komen naar VERA

Normal db7606f8 b050 4ed3 a126 9a6a151ccccb
Afbeelding: Jeffrey Lewis & The Voltage

Underground indie-rock songwriter Jeffrey Lewis uit New York is terug! Het nieuwe album 'Bad Wiring' maakte hij met zijn band The Voltage en kwam in november uit op het platenlabel Moshi Moshi. Door de jaren heeft Lewis zichzelf bewezen als een indrukwekkende innovatieve, vernieuwende songwriter in de alternatieve muziekscene. Zowel muzikaal als tekstueel is het nieuwe album een hoogtepunt binnen indie-rock.

Begonnen als een rasechte DIY act eind jaren '90, lijkt het erop dat deze indie-rocker een ware live-sensatie aan het worden is. Op het podium is hij met zijn band The Voltage drie man sterk. Wie bekend is met Jeffrey Lewis, weet misschien dat hij voor vrijwel elke release een nieuwe bandnaam kiest. The Voltage bestaat dan ook uit dezelfde muzikanten als waarmee hij de laatste vier jaren tourde onder Jeffrey Lewis & Los Bolts.

Het nieuwe album 'Bad Wiring' werd opgenomen en geproduceerd door Roger Moutenot in Nashville, de man achter de platen van Yo La Tengo. Ook werkte Moutenot samen met onder andere Lou Reed, John Cale en Rosanne Cash. Het eindresultaat is vlijmscherpe indie-rock vol variatie en verrassende wendingen.

De support komt van Nele Needs a Holiday, een muzikale verhalenverteller die in haar muziek onderwerpen als onzekerheid aankaart. De singer-songwriter maakt popliedjes met een uitermate herkenbare insteek. Muzikaal doet haar sound bij vlagen denken aan Paloma Faith en Björk.

Dit artikel verscheen eerst op Stadjer.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief