Koninklijke Schouwburg komt met spectaculair zomerterras

Normal img21516 163
Afbeelding: Het Nationale Theater

Den Haag - De opbouw van het zomerterras voor de Koninklijke Schouwburg in Den Haag is in volle gang. Het Nationale Theater heeft speciaal voor de voorstellingen van Amadeus en Harrie Jekkers in juni en juli een terras gebouwd waar publiek en voorbijgangers welkom zijn voor een hapje, drankje én een muzikaal programma. Vanaf dinsdag is het zomerterras geopend: op die dag starten de try-outs van muziektheaterproductie Amadeus van Het Nationale Theater. Op zaterdag 15 juni gaat de voorstelling in première in de Koninklijke Schouwburg.

Terras mét muziekkoepel

Tijdens de voorstellingen van Amadeus in juni (11 t/m 22 juni in de Koninklijke Schouwburg) kan publiek op het terras genieten van een speciaal samengesteld Amadeusmenu met een knipoog naar de voorstelling. Denk aan Amadeus’ asperges of Serenade aan vissalade. Elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is er voorafgaand aan de voorstellingen van Amadeus een wisselend muzikaal programma te beluisteren vanuit de muziekkoepel die ook voor de Koninklijke Schouwburg komt te staan. Het zomerterras is ook geopend bij de voorstellingen van Harrie Jekkers in juli. Op voorstellingsdagen is het terras vanaf 17:00 uur geopend en is iedereen van welkom voor een hapje en drankje.

Grootse muziektheaterproductie

Na het succesvolle zomerspektakel Ondine pakt Het Nationale Theater met Amadeus wéér uit. Dit keer met een grootse muziektheaterproductie over misschien wel de meest legendarische componist ooit: Wolfgang Amadeus Mozart. In een regie van Theu Boermans, met Sander Plukaard in de rol van Mozart en Mark Rietman als Salieri. Naast de negen castleden staan in deze muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin, veertig koorleden en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor ontworpen door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje).

Amadeus is een productie van Het Nationale Theater en de Theateralliantie in samenwerking met Opera2Day. Van 24 tot 29 september wordt de tournee afgesloten in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Bekijk alle speeldata van de voorstelling,die ook op tournee gaat door Nederland op www.hnt.nl/amadeus.

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief