Kunstenaar Frankey werkt samen met nationale hiphoplegende Extince ter lancering van nieuw album

Normal 2207
Afbeelding: Frankey

De hiphopscene in Nederland kent talloze pioniers, maar Extince wist in 1995 met de hit ‘Spraakwater’ als eerste de hitlijsten te bereiken met een Nederlandstalig rapnummer. Bijna een kwarteeuw na deze spraakmakende debuutsingle is hij terug met een nieuw album ‘Kermis’. Voor het artwork van het album werkte Extince samen met bevriende kunstenaar Frankey. Speciaal voor de lancering ontwierp de Amsterdamse kunstenaar een muzikale gadget in de vorm van een pop-boek en een mp3 speler in één. Een technische hoogstandje dat het album vanzelf afspeelt en waarmee de muziek ook te downloaden is op je eigen computer. De CD-loze cover is in zeer gelimiteerde oplage verkrijgbaar.

Limited Edition Player

In een oplage van slechts 100 stuks, ontwierp Frankey - onder andere bekend door zijn wekelijkse streetart pagina in PS magazine van Het Parool - een CD-loze-muziekspeler, die eruit ziet als een cd-hoesje. Bij het open doen schiet een pop-up Extince als duveltje uit een doosje je tegemoet. Tegelijk met openklappen begint ook de muziek van het album af te spelen. Gelijk aan een mp3-speler kan je je muziekkeuze met knoppen bepalen en is er ook een ingang voor head phones. Deze speciale uitgave zal alleen via de Instagram account van Extince verkrijgbaar zijn: instagram.com/extince

Over Kermis

Peter Kops aka Exter-o-naldus, Ex, de vakman, het mannetje van de Radio, beter bekend als Extince wist met zijn rake Nederlandstalige raps, zachte ‘G’ en funky producties vorig jaar als eerste en tot nu toe enige Nederlandse hiphop artiest de Edison Pop Oeuvreprijs te winnen voor zijn inmiddels bijna dertig jaar omvattende carrière. Met zijn nieuwe album ‘Kermis’ bewijst hij nog steeds te beschikken over vlijmscherpe teksten. Op het album werkten ook De Jeugd Van Tegenwoordig, Michael Bryan, Voiced Gospel Choir en twee opkomende sterren, Gina Ellis en Okwaro, mee. Daarnaast werkte de rapper opnieuw samen met de Nederlandse producer D-lux, die afgelopen jaren o.a. hits schreef voor Selena Gomez & Hardwell.

Over de keuze van de titel van het album zegt Extince zelf: “Toen ik nog te jong was om in een club binnen te komen, of om in een auto met dikke sound-system rond te rijden was de kermis eigenlijk de enige plek waar ik muziek hoorde op zo'n volume dat iedere noot twee keer zo indrukwekkend klonk als thuis op de radio. Dit is me altijd bijgebleven.”

Dit artikel verscheen eerst op Mokum.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief