Kunstwerken Edwin Grissen tot 1 september 2019 te zien in MartiniPlaza

Normal edwin grissen   zuiderdiep 2

De expositie van de Groningse kunstenaar, die werd geopend in januari dit jaar, is nu verlengd tot en met 1 september 2019.

Edwin Grissen studeerde in 1996 af aan de academie Minerva in Groningen waarna hij zich voornamelijk profileerde als maritiem schilder. Dit resulteerde in dreigende zeegezichten waarin schepen met man en muis dreigen te vergaan. En dat blijft niet onopgemerkt: theaterbezoekers kijken regelmatig verwonderd naar de schilderijen.

Grissen omschrijft zichzelf als natuurschilder met een grote liefde voor het landschap. “De natuur is mooi van zichzelf en ik probeer daar zo weinig mogelijk aan toe te voegen.” Daarom zijn er geen wandelaars te zien in zijn bossen of op het strand. Alleen het licht is overduidelijk aanwezig, als een hoopvol teken. Grissen schildert ook de stad Groningen graag. Op het goede moment en de juiste plaats. Het tankstation aan de Turfsingel was tot voor kort zijn favoriete plek. Daarnaast is er de zee, die benadrukt het onvoorspelbare van de natuur. ”Wij zijn als het erop aankomt slecht opgewassen tegen deze oerkrachten. Mijn schepen kampen tegen dit natuurgeweld. In vroeger werk verging er ook wel eens een schip, maar tegenwoordig zoek ik meer het spanningsveld op”, aldus Grissen.

Als laatste aanvulling op het werk is er nu ook de muis. Een incidenteel ontstaan karaktertje dat zich een plek in zijn wereld heeft veroverd. In tijd viel dit bijna samen met de geboorte van zijn dochter. Hero, zoals de muis intussen al geruime tijd heet, heeft een nieuwsgierige en onderzoekende geaardheid en gaat met zijn bravoure op de wildste avonturen. Hij is slim, doordacht en weet zich in elke situatie staande te houden.

MartiniPlaza is erg verheugd met deze verlenging. In de openbare ruimtes van MartiniPlaza zijn doorlopend exposities te zien. Deze zijn vrij te bezoeken tijdens openingstijden. Bij een bezoek aan een van de voorstellingen is het ook mogelijk voorafgaand, in de pauze of na afloop ook een kijkje nemen.

Dit artikel verscheen eerst op Stadjer.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief