Lera Lynn, Robert Ellis en meer namen TakeRoot Festival 2019 bekend

Normal lera lynn 1

TakeRoot bevestigt vier nieuwe namen voor de 22ste editie van het festival op zaterdag 2 november: Robert Ellis, Lera Lynn, Willie Watson en Cedric Burnside.

Eerder waren al aangekondigd Brandi Carlile, The Delines, Nikki Lane, The Long Ryders, Senora May, Quaker City Night Hawks, Erin Rae, Tyler Ramsey en Caroline Spence. Houd onze website en social media in de gaten want op zaterdag 2 november betreden maar liefst 24 acts de zes podia in De Oosterpoort.

“Als een reis door de Verenigde Staten die je van tevoren niet zo goed hebt gepland, maar achteraf graag overnieuw zou willen doen.” Zo typeerde een bezoeker ooit het festival TakeRoot, dat niet voor niets de subtitel draagt: Past, Present & Upcoming American Music. Van ingetogen singer-songwriters en geslepen countryzangers, tot avontuurlijke bands die vol op het gaspedaal trappen. Vertrouwde namen en nieuwe sterren, je komt het allemaal tegen op TakeRoot. En hoe groot de verschillen tussen de optredende artiesten soms ook zijn, één ding hebben ze gemeen: ze vertellen met handgemaakte muziek verhalen uit de grond van hun hart. Voor jong en oud, dóór jong en oud. Acht uur lang bij SPOT Groningen in De Oosterpoort.

Robert Ellis

Zijn nieuwe plaat heet niet voor niets Texas Piano Man. Ellis heeft de gitaar afgelegd en plaats genomen op de pianokruk. Dit veranderde zijn stijl van componeren die verrijkt is met nieuwe klanken en zelfs een vleugje vaudeville.

Lera Lynn

Zangeres en actrice Lera Lynn is bij het grote publiek vooral bekend door haar rol in, en muziek voor de HBO-serie True Detective. Haar handelsmerk: donkere, mysterieuze, in tremolo-effecten gedompelde gitaarsongs.

Willie Watson

De oprichter van Old Crow Medicine Show – die hij inmiddels heeft verlaten – laat op zijn platen Folksinger Vol. 1 & 2 de southern gospel, railroad songs, Delta blues, Appalachian music en Ierse fiddle tunes moeiteloos samensmelten.

Cedric Burnside

Uit het hart van Mississippi komt Cedric Burnside (geboren in 1978) en het zal niemand verbazen hoe hij de blues speelt: rauw, ruig en onversneden. Hij is kleinzoon van de legendarische R.L. Burnside, bij wie hij nog in de band heeft gedrumd.

FESTIVALINFORMATIE

Zaterdag 2 november, 16.00 uur
SPOT/De Oosterpoort
Ticket: € 52,50 (incl. servicekosten)

Kaartverkoop
Kassa De Oosterpoort, Trompsingel 27 (ma t/m vr: 12.00-18.00 uur)

Online kaartverkoop
spotgroningen.nl

Dit artikel verscheen eerst op Stadjer.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief