Een muziekinstrument leren te bespelen vanuit quarantaine

Normal beeld thuis met dums socials
Afbeelding: Dums

“THUIS met DUMS” biedt thuiszittende 70-plussers in de stad Utrecht een gezellige activiteit en daarmee meer ritme in hun dag. Met kwalitatief hoogwaardige muzieklessen in video-vorm.

De Utrechtse Muziekschool (DUMS), biedt thuiszittende 70-plussers de gelegenheid om gratis een muziekinstrument te leren bespelen. De cursus zal uit 20 videolessen bestaan en loopt vanaf 30 maart aanstaande tot en met Koningsdag 2020. De videolessen worden aangevuld met dagelijks online-contact tussen de cursist en de docent. De instrumenten waaruit gekozen kan worden zijn: ukelele, gitaar, zang, blokfluit, accordeon, saxofoon, viool, cello, basgitaar, cajon, piano, percussie, dwarsfluit of harp. Keuze te over. Voor elk wat wils!

Initiator Beate Loonstra, harpiste en harpdocent, heeft de eerste lading harpen voor de cursisten al klaar staan. “Zelf muziek maken doet iets moois met je. Een instrument leren bespelen is een uitdagende bezigheid, waarin je de wereld om je heen even vergeet. Bovendien maak je deel uit van een grotere muzikale gemeenschap en dat geeft gezelligheid. Zo geeft elke dag muziekles je een lichtpunt in je leven en ritme in je dag. De videolessen zijn zo ingericht dat je meteen al mee kunt doen. Ervaring in het bespelen van een instrument is helemaal niet nodig.”

De Gemeente Utrecht ziet de waarde van deze muzikale kans voor ouderen die hun wereld plotseling kleiner zien worden. Middels subsidiegelden maakt DUMS het mogelijk dat ouderen in de stad Utrecht deze muzieklessen gratis kunnen volgen. De instrumenten worden professioneel gedesinfecteerd volgens de actuele richtlijnen, uitgeleend aan de deelnemers en bij hen thuis bezorgd voordat de lessen beginnen.

Inmiddels zijn er voor allerlei instrumenten én zang videolessen gemaakt voor de oudere beginner. Het aanbod staat vanaf 25 maart op de website van DUMS, waar mensen zich ook kunnen aanmelden. Op maandag 30 maart ontvangen de deelnemers hun eerste video-les.

Meer informatie is beschikbaar op de website van DUMS: www.dums.nl. Bekijk de promo-filmpjes op www.facebook.com/deutrechtsemuziekschool.

Dit artikel verscheen eerst op Domstad.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief