Opnieuw subsidie beschikbaar voor onderhoud Rijksmonumenten in provincie Groningen

Normal header rijksmonumenten
Afbeelding: Provincie Groningen

Er is opnieuw subsidie beschikbaar voor onderhoud en restauratie van Rijksmonumenten. Hiervoor bestaan twee regelingen: Regulier Onderhoud van Rijksmonumenten (RORG) en Groot onderhoud waaronder Restauratie van Rijksmonumenten in de provincie Groningen (GRRG).

GRRG

De subsidieregeling GRRG is bestemd voor groot onderhoud en restauratie van gebouwde Rijksmonumenten. Er kunnen projecten groot onderhoud en projecten met groot onderhoud en herbestemming worden ingediend. Ook kan subsidie worden aangevraagd voor bepaalde energiebesparende maatregelen en aan noodzakelijke vervangende dakbedekking. De eerste tender van de subsidieregeling (GRRG) 2020 is opengesteld van 15 januari tot en met 14 februari 2020.

Subsidieplafonds

Voor de eerste subsidieronde van de GRRG 2020 komt een bedrag van € 2.750.000 beschikbaar. Er zijn twee subsidieplafonds voor deze tender. Er is een bedrag van € 800.000 beschikbaar voor de gehele provincie, en een bedrag van € 1.950.000 voor de aardbevingsgemeenten. Aanvragen kunnen vanaf 15 januari worden ingediend. Besluitvorming over de aanvragen vindt plaats halverwege mei 2020.

RORG

Voor de RORG komt voor 2020 een bedrag van € 1.000.000,- beschikbaar. Aanvragen kunnen vanaf 1 januari worden ingediend. Besluitvorming over volledige ingediende aanvragen vindt plaats binnen 13 weken.

Middelen

De middelen voor deze budgetten worden beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW, de NCG en de Provincie Groningen. De subsidieregelingen worden uitgevoerd door de Provincie Groningen.

Dit artikel verscheen eerst op Stadjer.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief