Politie waarschuwt voor valse Eurovisie Songfestival tickets

Normal politie

De politie waarschuwt voor oplichters, nu de tweede verkoopronde voor het Eurovisie Songfestival van start is gegaan. Tijdens de eerste ronde in december verkochten oplichters tickets, die ze helemaal niet in hun bezit hadden.

Verkoopwebsites en social media staan vol met advertenties van mensen die kaarten te koop aanbieden. Met enige regelmaat worden ook ongeldige E-tickets aangeboden. Deze toegangskaarten zijn digitaal bewerkt, bijvoorbeeld door steeds dezelfde barcode te kopiëren. Datzelfde kan gelden voor kaarten die nu worden aangeboden voor het Eurovisie Songfestival.

Volgens de politie komt het voor dat mensen veel geld hebben overgemaakt voor online aangeboden tickets, maar die worden niet geleverd. ‘Koop tickets bij voorkeur uit de eerste hand, via de officiële website of het officiële verkoopadres van de organisatie van een evenement’, aldus Gijs van der Linden van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting. ‘Koop je een kaartje uit de tweede hand, dan loop je altijd risico. Doe dat dus alleen als je de verkoper kent en vertrouwt.’

Dit artikel verscheen eerst op Nederland Actueel
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief