Talkshow over gaswinning in Stadsschouwburg Utrecht

Normal nederlandstheaterfestival annavankooij 7821
Afbeelding: Stadsschouwburg Utrecht

Vooruitlopend op de parlementaire enquête organiseert Theatergroep Jan Vos in veertien theaters een talkshow over de gaswinning in Groningen. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen wordt onderzocht wat er mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Bij eerdere talkshows maakten onder andere minister Wiebes en de directeur van de NAM hun opwachting. Bij de vierde aflevering in de Utrechtse Stadschouwburg op 12 oktober zijn te gast: de secretaris van het Gasberaad Susan Top; het hoofd seismologie van het KNMI Laslo Evers; de Utrechtse gedeputeerde voor energietransitie en klimaat Huib van Essen; de secretaris van actiecomité Laat Woerden niet Zakken Leo Sonneveld.

De gasten worden geïnterviewd door journalisten Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het spannende en onthullende boek de Gaskolonie, dat een belangrijke informatiebron vormde voor de voostelling GAS. Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, zal vertellen over de totstandkoming van het stuk en welke opzienbarende informatie hij niet kwijt kon. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman. De presentatie van Gasterij de Toekomst is in handen van de Groningse cabaretier Arno van der Heijden.

Tournee GAS

Afgelopen najaar speelde Toneelgroep Jan Vos middenin het Groningse aardbevingsgebied een uitverkochte reeks voorstellingen GAS. De voorstelling werd erg goed ontvangen door pers en publiek en maakte deel uit van de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theater Festival. Toneelgroep Jan Vos is daarnaast van mening dat de perikelen rond de gaswinning voor heel Nederland relevant zijn. Daarom wordt GAS van september t/m december 2019 in meer dan 40 theaters in het hele land gespeeld. Op 12 oktober staat GAS in Stadsschouwburg in Utrecht.

Meer info & kaartverkoop: toneelgroepjanvos.nl

Dit artikel verscheen eerst op Domstad.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief