Theaterduo Blackman&Blokland gaan het hebben over haar in Theater Kikker

Normal   utf 8 q blackman blokland   wij gaan het hebbe     utf 8 q n over haar  web  4  c2 a9 les adu 2020
Afbeelding: Blackman&Blokland

In de serie ‘Kikker Stelt Voor’ presenteert Theater Kikker één keer per maand nieuw theatertalent aan het publiek. Op donderdag 20 februari is het de beurt aan theatermakers Yahmani Blackman & Dorothy Blokland en hun nieuwe voorstelling Wij gaan het hebben over haar (12+).

Wij gaan het hebben over haar, is een geestige én serieuze voorstelling met spoken word, stand up, zang en theater waarin aan de hand van het fenomeen ‘haar’ iets wordt gezegd over haar als symbool voor de vrouw en voor de wereld. Het theaterduo Blackman&Blokland geeft uitleg aan de termen ‘goed haar’ en ‘slecht haar’. Iedereen worstelt met haar en sommige mensen hebben een bijzondere geschiedenis met hun haar. Na afloop van de voorstelling maak je kennis met Yahmani en Dorothy tijdens het nagesprek waarin verder wordt ingegaan op de voorstelling en de inspiratiebronnen van het duo. Ook stel je hier jouw prangende vraag.

Yahmani Blackman en Dorothy Blokland zijn twee jonge theatermakers die graag de grens van de absurditeit op zoeken. Ze vertellen over hoe het is om een vrouw te zijn met een kleurrijke geschiedenis. Een geschiedenis die vloekt en viert, die soms even verdwijnt, maar altijd terugkomt met een verhaal. Dit levert niet alleen lachwekkende ongemakkelijke momenten op met een goede dosis pijnlijke humor, maar ook stiltes waar het publiek en de spelers elkaar ontmoeten en een andere manier van luisteren en kijken.

Wij gaan het hebben over haar | Yahmani Blackman & Dorothy Blokland i.s.m. STIP Producties | do 20 februari | 20u00 | Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, Utrecht

Tickets: https://www.theaterkikker.nl/agenda/we-gaan-het-hebben-over-haar/

Dit artikel verscheen eerst op Domstad.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief