Theatergroep Bambie na acht jaar terug met BAMBIERAMBAM

Normal thumbnail
Afbeelding: Theatergroep Bambie

Bambie is terug en dat viert het Utrechtse Theater Kikker met een nieuwe editie van Bambierambam. Van dinsdag 3 t/m zaterdag 7 december worden alle hoeken en gaten van het theater gevuld met voorstellingen uit de rijke geschiedenis van dit mimetheatergezelschap. Grote projecten en kleine probeersels uit de begintijd en actuele voorstellingen zijn samengevoegd in deze bomvolle feestelijke week.

Na het succes van Bambierambam in 2011 is het een lang gekoesterde wens van Theater Kikker dit te herhalen. De vreugde was groot toen Bambie in 2016, na een stop van vier jaar, weer voorzichtig samen voorstellingen ging maken. Bambie heeft een bijzondere waarde in het Nederlandse theaterlandschap en dit rijke oeuvre verdient het om (nogmaals) getoond te worden. Voor fans van het eerste uur alle gelegenheid om dierbare voorstellingen opnieuw te zien (of in te halen wat ooit gemist is). Voor een nieuw publiek dé kans kennis te maken met de grote poëtische kracht van Bambie.

Over Bambie

Bambie, bestaande uit Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter, begon op de Mimeopleiding in Amsterdam met het maken van voorstellingen. De eerste voorstelling werd Bambie 1 gedoopt. Ook 2,3 en 4 werden op de opleiding gemaakt. Daarna volgden vele andere voorstellingen met als een van de hoogtepunten Bambie 8, waarmee het gezelschap in 2003 de VSCD-Mimeprijs won. Het betekende de doorbraak van Bambie, ook internationaal. Bambie werd een vaste speler in het Nederlandse theaterlandschap maar in 2013 verloor het haar subsidie. Jochem en Paul stopten met het maken van voorstellingen onder de naam Bambie. Totdat ze in 2016 begonnen bij het begin met Bambie Nul. Een uitprobeersel dat met liefde werd omarmd door oude en nieuwe fans. Bambie is Back! een coproductie met de Eef van Been Group dat in 2018 een VSCD Mimeprijs nominatie opleverde, betekende de echte terugkeer van het gezelschap en de start van een nieuw begin.

Bambie 1, 4, 8, 10, Treize, Eleonora en Heen zijn te zien tijdens de Bambierambam in Theater Kikker in Utrecht van dinsdag 3 t/m zaterdag 7 december. Tickets zijn te koop via theaterkikker.nl

Dit artikel verscheen eerst op Domstad.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief