Vinyl Sunday met lezing van popfotograaf Govert de Roos bij Bagels & Beans

Normal vinyl sunday
Afbeelding: Bagels & Beans

Bagels & Beans staat voor bagels, koffie en geluk. Maar ook: goeie muziek. En daarom organiseren we op 24 november om 14:01 ‘Vinyl Sunday’ bij Bagels & Beans IJdock met een lezing van popfotograaf Govert de Roos. Neem je eigen platen mee en draai die op de platenspeler bij Bagels & Beans. Jij zorgt voor de muziek, zij voor bagels en koffie.
Kijk, het zit dus zo. De bekende Nederlandse popfotograaf Govert de Roos geeft op 24 november een lezing in Amsterdam, bij de Bagels & Beans vestiging op het IJdock. De perfecte reden om Vinyl Sunday in het leven te roepen in drie vestigingen. Iedereen kan dus zelf zijn eigen liefste lievelingsplaat meenemen én op de platenspeler leggen.

Van platenhoes tot bagelbaas

Dat Govert de Roos komt, verdient trouwens wel even wat uitleg. Deze popfotograaf heeft menig popicoon voor zijn lens gehad en verzamelde voor het gloednieuwe boek Album Sleeve Art de nostalgische platenhoezen die hij in de jaren 70 en 80 schoot. Vers van de pers, speciaal voor liefhebbers van platenhoezen. Daarin pronken allerlei pareltjes en één daarvan is de hoes van de voormalige band van Bagels & Beans-oprichter Ronald Bakker.

Via die hoes – en nu wordt het romantisch – heeft Ronald uiteindelijk zijn Grote Liefde Ninande ontmoet. Zij zag destijds de platenhoes van de band, vroeg zich af wie die leuke gitarist was en ging naar hem op zoek. Die leuke jonge man was dus Ronald, nu zijn ze al jaren een stel, maar óók samen de bedenkers en bouwers van Bagels & Beans. ‘Zonder die hoes zou Bagels & Beans er dus niet zijn geweest’, vertelt Ronald.

Lezing voor muziekliefhebbers

Op zondag 24 november zal Govert de Roos dus een lezing geven over zijn imposante werk. Op 15-jarige leeftijd schoot hij een van eerste foto’s. Het waren John Lennon en Yoko Ono in het Hilton. Het bleek de aftrap van een glamoureuze carrière met sterren als Prince, Whitney Houston én Ronald Bakker voor zijn lens. Benieuwd? Govert vertelt je alle ins & outs tijdens de Vinyl Sundays bij Bagels & Beans:

Zondag 24 november 14:01 – Bagels & Beans Amsterdam - IJdok 49
Zondag 1 december 11:02 – Bagels & Beans Den Haag - Piet Heinplein 3
Zondag 9 februari 14:01 – Bagels & Beans Sittard - Putstraat 4

Toegang is gratis. Een selectie van Goverts werk en het hoezenboek zijn tijdens Vinyl Sunday te koop.

Bring your own vinyl

Allemaal redenen om niet alleen bagels en koffie, maar ook muziek veel aandacht te geven op de lekkere luie zondag. Dat kan dus 24 november in Amsterdam IJdock, 1 december in Den Haag op het Piethein Plein en 9 februari in Sittard aan de Putstraat. Drie keer kans.
En alle drie de keren met een lezing van Govert de Roos en het motto bring your own vinyl platen. Van The Beatles tot Rolling Stones en Coldplay tot Adele – we noemen maar wat opties op. Elke muzikale grootheid, nieuw of oud, is welkom. En jij dus ook.

Dit artikel verscheen eerst op Mokum.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief