Whipster en Avery Plains presenteren hun nieuwe gezamenlijke dubbel single bij VERA

Normal unnamed  7
Afbeelding: VERA

Whipster is terug van nooit weggeweest. De band is actief sinds halverwege de jaren '90 en kende zijn hoogtijdagen rond het verschijnen van debuutplaat 'Strange' (2002) en opvolger 'Road Apple' (2005). De afgelopen jaren stond stond Whipster nog wel eens in VERA om samen met andere bands een ode te brengen aan Motörhead, Fred Cole, Black Sabbath en The Sound. Whipster bracht in 2020 samen met Avery Plains de dubbelsingle ‘A song of my own rising/A perpetual Longing’ uit op vinyl.
Avery Plains is een kwartet dat qua bezettingen aardig wat vertakkingen in de underground stamboom van Groningen vertegenwoordigt. Moonlizards, Meindert Talma, Dandruff, Sexton Creeps, Benjamin B en Audiotransparent zijn voorbeelden van bands waar de afzonderlijke leden in resideerden.

Debuutsingle 'The Gloomy Ones' zag het levenslicht op Subroutine Records, daarna volgde debuutalbum 'Avery Plains' in eigen beheer. De band werd in die tijd als een 'tienkoppig monster met het volume op 11' aangemerkt. Wat wil je ook met 4 gitaristen in de gelederen. Er is flink rondgespeeld in die periode. In 2016, Vera Groningen, volgde een support van Dinosaur Jr. waarbij het Vera-publiek Avery Plains verkoos tot "Best Support Act" van het jaar.

Het monster dunde zichzelf uit tot een kwartet, maar de gitaarnoise is er alleen maar feller op geworden. Popsongs, exploderend in een wall of sound, onstuimig en tergend, bijna de bocht uit. In Juli 2021 kwam het nieuwste Avery Plains album 'soOn' uit, waarop de krachtige sound van de huidige formatie goed te horen is.

Datum: Vrijdag 10 September 2021
Start: 21:00
Ticket: €8,-
Note: Concert zonder 1,5 meter afstand. Hopelijk kan dit zonder coronatoegangsbewijs, maar zo niet, dan gaan we open met gebruik hiervan en zal er aan de deur een check plaatsvinden.

Dit artikel verscheen eerst op Stadjer.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief