Wie is de allerbeste kleine koekenbakker van Den Bosch?

Normal koekenbakker

Wie is de allerbeste kleine koekenbakker van Den Bosch? De Verkadefabriek, zelf vroeger koekjesfabriek, is op zoek naar jonge baktalenten. Kinderen tot 12 jaar kunnen hun tien beste zelfgemaakte koekjes laten proeven aan de koekenbakker jury. De beste kleine koekenbakker van Den Bosch wint een filmbezoek met de hele klas. Op donderdag 30 mei om 14.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt in de Verkadefabriek.

Vroeger draaide er geen films in de Verkadefabriek, maar werden er koekjes gebakken; Frou-frou's en café-noirs. De fabriek werd een begrip in 's-Hertogenbosch. Hele generaties werkten er in de bakkerij, op de inpakafdelingen of de expeditie. Een ideale plek dus voor een koekenbakker wedstrijd.

De maand mei staat in de Verkadefabriek In het teken van eten. Onder de noemer Goesting worden allerlei culinaire film- en theateractiviteiten georganiseerd. Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) is het Goesting familiedag. Er draaien allerlei kinderfilms, waarna bezoekers kunnen proeven van bijpassende lekkernijen. Deze dag wordt ook de beste kleine koekenbakker van Den Bosch gekozen.

Kleine koekenbakkers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]. Er is plek voor 15 koekenbakkers. Zij kunnen donderdag 30 mei vóór 12.00 uur hun tien beste zelfgemaakte koekjes inleveren bij de kassa, onder vermelding van naam, leeftijd en ingrediënten. Om 14.00 uur wordt de winnaar door de jury bekend gemaakt in de serre. De beste kleine koekenbakker van Den Bosch gaat naar huis met een mooie prijs: een filmbezoek met de hele klas.

Dit artikel verscheen eerst op Den-Bosch.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief